שבוע העיצוב ירושלים מזמין את הקהל הרחב לבקר בתערוכות – רגע לפני כולם! מוזמנים להירשם לסיורים מודרכים, להיחשף ולחוות בצורה אינטימית את העבודות המגוונות. הסיורים יתקיימו שעה לפני הפתיחה לקהל הרחב ויאפשרו מפגש ישיר, מעמיק ומרתק בהדרכת צוות מקצועי.
יום ראשון, 26.6.2022, 15:00 לרכישה
משך הסיור כ-60 דק'
הסיור בשפה העברית. ניתן לתאם סיור באנגלית בפנייה לאימייל
עלות: 40 ש"ח למשתתף/ת (הסיור אינו מתאים לילדים מתחת לגיל 12)
נקודת מפגש ליד מגדל העץ בחצר בית הנסן.
התערוכות בשבוע העיצוב מונגשות לקהל הרחב. עם זאת, בשל אופי המבנים בהם מוקמות התערוכות, ייתכנו מקומות נקודתיים בהם הנגישות תהיה מוגבלת, אנא עקבו אחר השילוט.
לפרטים נוספים: hansen@ranwolf.co.il
סדרת מפגשים על הפילוסופיה של העכשיו והמחר במסגרת שבוע העיצוב. בכל יום יפתח הסלון ב״דיר״ להרצאות ורב שיח על הרעיונות שמעצבים את המציאות שלנו אל מול הפוסטמודרניזם, תיאולוגיה בת זמננו, טכנולוגיה, חברה ופוליטיקה, וישאל: הלאה, לאן?
ימים שישי 24.6, 14:30-16:00 בחצר בית הנסן, ראשון-חמישי 26-30.6, 17:00-18:30 במתחם הדיר
ביטול העתיד
יהיה טוב יותר? אולי כבר היה יותר טוב? מה בדיוק יהיה? בעולם שבו כבר ראינו ושמענו הכל, מה נשאר לעתיד? הטכנולוגיה משתפרת, הרפואה מתקדמת, הכל סביבנו מתפתח. והכל מתפוצץ. התשובה של הפילוסוף האנגלי מארק פישר במאמר מ-2012 היא שהכל מבוטל. העתיד מבוטל. עומרי בן דור יציף מתוך המאמר את חומרי התרבות והרעיונות שפישר מדבר עליהם ולא מדבר עליהם, ויפתח את השאלה איך אפשר לחשוב על ההווה הבא.
26 ביוני | יום ראשון, 17:30-19:00, הדיר – בית הנסן
אוצרת: עומרי בן דור
הפקה: ההווה הבא
26.6 – ראשון
19:00 – נצח וחצי
שיחה עם שני זוגות של יוצרות יוצרים על הבחירה לגעת בחומרים מעבר להווה והאופן בו הם מקבלים עיבוד וחיי נצח זמניים.
בהשתתפות סטודיו רדיש – נעמה שטיינבוק ועידן פרידמן; אירנה גולדברג וסיגל ברנוביץ
מפגש בעברית בהנחיית גלית גאון
20:00 – סיור בתערוכה שוד ושבר עם האוצר שחר קדם
הסלון של גאון חוזר לשבוע העיצוב ירושלים 2022 כרצועת תוכן יומית ומזמין את הקהל לשיחה אינטימית ומעשירה עם יוצרים ומעצבים, אנשי מדע, רוח וטכנולוגיה, שיחד מרחיבים ומעגנים את תכני שבוע העיצוב. הסלון הוא פעולה אוצרותית חוצת דיסציפלינות, שנעה בזמן ובחלל בין הפיזי לדיגיטלי ומפגישה בזמן אמת בין בר החלוף לבין מה שעתיד לבוא. על רקע מנהרת הזמן, בחצר הפנימית של בית הנסן, תארח אוצרת העיצוב גלית גאון את מגלי העבר ומעצבי העתיד של התרבות החזותית המקומית. מדי ערב ייפגשו מציגים ומציגות בשבוע העיצוב עם חוקרות וחוקרים מתחומים מגוונים ויצאו למסע משותף בזמנים שונים.
השנה, הסלון שמח לארח את איגוד מקצועות האנימציה בפינה קבועה מדי ערב, בה יוקרנו סרטים קצרים בזמן אמת ויועלו לחיי נצח בדיגיטל.
ביום ראשון ה 26.6 בשעה 20:00 במסגרת שבוע העיצוב ירושלים, תפתח התערוכה זמן סדוק של דסי נמני-שלום בהשקה יופיע מני מסיקה אמן מוסיקה אלקטרונית יהודית.
אוצרת ד"ר נעה לאה כהן
גלריית המקלט יהודה המכבי 7 ירושלים
המונח ׳זמן תגובה׳ מתייחס למהירות שבה נצפה שינוי התנהגותי כתגובה לגירוי כלשהו. מערכות החישה, הקליטה והעיבוד מפענחות את הגירוי, והמידע נקלט דרך החושים, מקודד בזיכרון ועובר עיבוד קוגניטיבי. בעוד אנו נוטים לייחס מונח זה למערכות אינסטיקטיביות, גם התקשורת של גופנו הפיזי עם המרחב הדיגיטלי המופשט אשר תופס נתח מרכזי מזמננו, מייצרת שיבוש תחושת הזמן והמרחב, ומאתגרת את זמני התגובה שלנו אל טריטוריות חדשות אלו. מיצג זמנתגובה הוא זירת משחק בה האמנים המציגים מאתגרים את תפיסת המציאות והאופן שבו המידע מעובד על ידי הצופים, ומייצרים חוויה של תחושת זמן אלסטית הנעה במישורים מקבילים.
אוצרות: ענבל ראובן, לימור פרץ סמיה
אולגה סטדניוק, דימוי וקוד
דורון נעמה גלפר, אמנית קרמיקה ופרפורמנס
ניר ג׳ייקוב יונסי, סאונד תכנות ואלקטרוניקה
אף כי נדמה לא פעם כי הקולנוע ייסודו בסיפור ליניארי, לעיצוב תפקיד מרכזי בקיפולו של ציר הזמן הקולנועי: עיצוב כתוביות הפתיחה מכניס רמזים מתרימים לעלילה, עיצוב הסט מעיד על סיפור הרקע של הדמויות, תלבושות מבטאות הלך רוח ותקופה ומרחבים מדומיינים שלמים מעוצבים ומוטמעים אל תוך המסך. הזמן, שמביא חידושים טכנולוגיים שמרחיבים את הביטוי העיצובי בסרטים, כורה במקביל את מותו שלו בקולנוע. העריכה איננה לינארית יותר, יום מעוצב ללילה, מבנים מתפוררים ונבנים מחדש, חפצים ותנועה נכתבים אל ומחוץ לתמונה. באירוע ״עיצוב וזמן בקולנוע״ ייבחנו מקומותיהם הן של העיצוב והן של הזמן, וידו של מי על העליונה.
20:30 – ״זמן לא רלוונטי״ – יואב רז
השפעת הצבע ועיצוב התמונה על רגש הצופה בקולנוע ושכתוב הזמן באמצעים דיגיטלים – יום ללילה ולהיפך, חורף לקיץ, עבר לעתיד. הזמן בו צולמה התמונה הוא רק נקודת המוצא לעתיד חדש.
בהרצאה יעשה שימוש בחומרים מתוך עבודות וידאו ארט של הצלם איתן ויתקון.
21:15 – כותרות פתיחה בקולנוע: בין עיצוב, אומנות ושיווק – אפי ליפשיץ
כותרות הפתיחה בקולנוע עשויות להיות, כשהן מוצלחות, השילוב המושלם בין הצורך האומנותי לאתגר את הקהל, למשוך אותו פנימה אל תוך העלילה בזמן קצר ולייצב את הטון של הסרט. אך האומנות הזו התפתחה גם בגלל צורך המסחרי שמתייחס לסרט כעסק, שדרושים לו מיתוג, עיצוב ו"אריזה" וכן, גם קרדיטים למעורבים.
במפגש זה, ננסה לסקור את המגמות הבולטות בתחום, להכיר את האמנים והקולנוענים הבולטים שעשו שימוש יוצא מהכלל בכותרות הפתיחה כמסר אומנותי ולהבין איך הצרכים המסחריים המשתנים השפיעו על תחום שהכניס עיצוב, טיפוגרפיה, אנימציה, ופרסום והפך לחלק בלתי נפרד מתהליך היצירה של האמנות השביעית.
אירועים בשיתוף איגוד העורכים – איגוד מקצועות הפוסט בישראל , איגוד יוצרי הקולנוע בירושלים והמיזם לקולנוע ולטלויזיה בירושלים
בהשתתפות: יורם הוניג, יואב רז, אפי ליפשיץ, הדר פרידליך, שירה קלרה וינטר, גלעד ענבר.
אוצרות: בנימין פרידנברג, נגה בריינס.
הפקה: בני שקלובסקי