סדרת מפגשים על הפילוסופיה של העכשיו והמחר במסגרת שבוע העיצוב. בכל יום יפתח הסלון ב״דיר״ להרצאות ורב שיח על הרעיונות שמעצבים את המציאות שלנו אל מול הפוסטמודרניזם, תיאולוגיה בת זמננו, טכנולוגיה, חברה ופוליטיקה, וישאל: הלאה, לאן?
ימים שישי 14:30-16:00 בחצר בית הנסן, ראשון-חמישי 26-30.6, 17:00-18:30 במתחם הדיר
ומה אחרי הפוסטמודרניזם?
נאמר כבר כמעט הכל על הפוסטמודרניזם, הוא הומלך ואז בוזה בכל דרך אפשרית. ובכל זאת נדמה שאי אפשר איתו ואי אפשר בלעדיו. הוא מרגיש כמו סוף הפילוסופיה אבל זהו סוף ללא התחלה וללא תחתית. איפה אנחנו תקועים בעצם? האם תיתכן תיאוריה מעבר לפוסטמודרניזם? בימים אלו מתרגם חילי אטיה את ספרו של הפילוסוף הצרפתי העלום קוונטין מֶייָאסוּ ״לאחר הסופיות״, בו הוא מציע מבט ישיר אל שורשי המבנה התיאורטי הפוסטמודרני וביקורת על המחשבה הביקורתית אך ללא ניסיון לסגת אל מחוזות הבנאליים של העבר. בקריאה ובשיחה ישורטטו קווי הגבול של התיאוריה הפוסטמודרנית, והמחשבה המקורית של מייאסו בנוגע לשאלה לאן יכולה וצריכה הפילוסופיה ללכת?
29 ביוני | יום רביעי, 17:30-19:00, הדיר – בית הנסן
אוצרת: עומרי בן דור
הפקה: ההווה הבא
29.6 – רביעי
19:00 – כהרף עין
נעורים והזדקנות, זיכרון וזמן כחומר יצירה
מפגש בעברית בהנחיית גלית גאון
בהשתתפות האנימטור בן ולינה, אוצרי פרויקט 'השדכן' דניאל נחמיאס וגרטל יהודית שנייר
20:00 – סיור בתערוכת פרויקט 'השדכן'
הסלון של גאון חוזר לשבוע העיצוב ירושלים 2022 כרצועת תוכן יומית ומזמין את הקהל לשיחה אינטימית ומעשירה עם יוצרים ומעצבים, אנשי מדע, רוח וטכנולוגיה, שיחד מרחיבים ומעגנים את תכני שבוע העיצוב. הסלון הוא פעולה אוצרותית חוצת דיסציפלינות, שנעה בזמן ובחלל בין הפיזי לדיגיטלי ומפגישה בזמן אמת בין בר החלוף לבין מה שעתיד לבוא. על רקע מנהרת הזמן, בחצר הפנימית של בית הנסן, תארח אוצרת העיצוב גלית גאון את מגלי העבר ומעצבי העתיד של התרבות החזותית המקומית. מדי ערב ייפגשו מציגים ומציגות בשבוע העיצוב עם חוקרות וחוקרים מתחומים מגוונים ויצאו למסע משותף בזמנים שונים.
השנה, הסלון שמח לארח את איגוד מקצועות האנימציה בפינה קבועה מדי ערב, בה יוקרנו סרטים קצרים בזמן אמת ויועלו לחיי נצח בדיגיטל.
במסגרת האירועים של תכנית התאר השני בעיצוב תעשייתי, האקדמיה בצלאל, תתקיים סדנא של סטודיו mela (מיכל אביתר וכרמל בר). אתם מוזמנים לסדנא חוויתית המשלבת אוכל, תנועה ועיצוב.
ֿהסדנא מבוססת על טכניקת ״Ekphrasis״, שמהותה תרגום שפה אמנותית אחת לאחרת: במקרה שלנו, תרגום ציור לאוכל. המשתתפים יחולקו לזוגות, יבחרו ציור קאנוני של אמן מפורסם ובהשראתו ימציאו חווית אכילה שמפעילה את כל החושים, תוך כדי עיצוב כלים ועיצוב האוכל עצמו.בסוף הסדנא יטעמו שאר המשתתפים את המנות וינחשו מהו הציור שהיווה את השראה לכל מנה.
צורת אכילה נורמטיבית כבר תראה חיוורת לאחר מכן, ואולי גם ריטואליים נוספים בחיי היומיום.
קהל יעד
הסדנא מתאימה ל 12 עד 26 משתתפים.
אין צורך בידע קולינרי מוקדם.
משך הסדנא
שעתיים רציפות (תלוי במספר משתתפים)
יום רביעי 29.6 בשעה 19:00 בחצר
להרשמה: idmaster@bezalel.ac.il
התכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי בבצלאל
המונח ׳זמן תגובה׳ מתייחס למהירות שבה נצפה שינוי התנהגותי כתגובה לגירוי כלשהו. מערכות החישה, הקליטה והעיבוד מפענחות את הגירוי, והמידע נקלט דרך החושים, מקודד בזיכרון ועובר עיבוד קוגניטיבי. בעוד אנו נוטים לייחס מונח זה למערכות אינסטיקטיביות, גם התקשורת של גופנו הפיזי עם המרחב הדיגיטלי המופשט אשר תופס נתח מרכזי מזמננו, מייצרת שיבוש תחושת הזמן והמרחב, ומאתגרת את זמני התגובה שלנו אל טריטוריות חדשות אלו. מיצג זמנתגובה הוא זירת משחק בה האמנים המציגים מאתגרים את תפיסת המציאות והאופן שבו המידע מעובד על ידי הצופים, ומייצרים חוויה של תחושת זמן אלסטית הנעה במישורים מקבילים.
אוצרות: ענבל ראובן, לימור פרץ סמיה
אולגה סטדניוק, דימוי וקוד
דורון נעמה גלפר, אמנית קרמיקה ופרפורמנס
ניר ג׳ייקוב יונסי, סאונד תכנות ואלקטרוניקה
ערב עם בוגרי התכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי, בצלאל
מה חשוב עכשיו? איך משנים סדר יום? כיצד ניתן להפוך את הסביבה למתאימה יותר עבור צרכים וגישות שונים של תנועה וזהות וסגנון חיים?
ואיך הטכנולוגיה מאפשרת לנו ליצור, לזכור ולתקשר בדרכים חדשות ומשמעותיות ?
ערב עם בוגרות ובוגרי התכנית לתאר שני בעיצוב תעשייתי, האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל, ירושלים שיציגו עבודות שפיתחו, את הגלגולים והתכניות להמשך הדרך ואת השאיפה ליצירת חברה ועולם טובים יותר.
בהשתתפות: אביגיל רוביני, אודי נחום, אילנית צ׳צ׳קס, אלון חלמית, נעה אילן, שיר סניור, קרן זהבי
בהנחיית ראש התכנית ד"ר רומי מיקולינסקי
הבמה המרכזית, יום רביעי 29.6 20:30-22:00
התכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי בבצלאל