שבוע העיצוב ירושלים מזמין את הקהל הרחב לבקר בתערוכות – רגע לפני כולם! מוזמנים להירשם לסיורים מודרכים, להיחשף ולחוות בצורה אינטימית את העבודות המגוונות. הסיורים יתקיימו שעה לפני הפתיחה לקהל הרחב ויאפשרו מפגש ישיר, מעמיק ומרתק בהדרכת צוות מקצועי.
יום חמישי, 30.6.2022, 15:00 לרכישה
משך הסיור כ-60 דק'
הסיור בשפה העברית. ניתן לתאם סיור באנגלית בפנייה לאימייל
עלות: 40 ש"ח למשתתף/ת (הסיור אינו מתאים לילדים מתחת לגיל 12)
נקודת מפגש ליד מגדל העץ בחצר בית הנסן.
התערוכות בשבוע העיצוב מונגשות לקהל הרחב. עם זאת, בשל אופי המבנים בהם מוקמות התערוכות, ייתכנו מקומות נקודתיים בהם הנגישות תהיה מוגבלת, אנא עקבו אחר השילוט.
לפרטים נוספים: hansen@ranwolf.co.il
סדרת מפגשים על הפילוסופיה של העכשיו והמחר במסגרת שבוע העיצוב. בכל יום יפתח הסלון ב״דיר״ להרצאות ורב שיח על הרעיונות שמעצבים את המציאות שלנו אל מול הפוסטמודרניזם, תיאולוגיה בת זמננו, טכנולוגיה, חברה ופוליטיקה, וישאל: הלאה, לאן?
ימים שישי 14:30-16:00 בחצר בית הנסן, ראשון-חמישי 26-30.6, 17:00-18:30 במתחם הדיר
מי רוצה להיות סייבורג?
הטכנולוגיה חדרה מזמן את מחסום הגוף, אך ברגע שהאפשרות הזו הופכת למשהו ממשי, משהו שאולי מזיז אותנו ממחוזות בני האדם אל האדם-מכונה, היא מעוררת הדים וחששות ונראית כמדע בדיוני. האם הסייבורגים כבר כאן? כבר בשנת 1985 כתבה החוקרת האמריקאית דונה הרוואי את ״מניפסט הסייבורג״, ובו היא מציעה להביט על הטכנולוגיה כמשהו שכבר הפנמנו אותו. מאז הפך המניפסט לשיחה המרכזית בכל מה שקשור בפילוסופיה של טכנולוגיה. על מה אנחנו צריכים לחשוב כשמדובר על טכנולוגיה ובני אדם, על פריצה לגוף?
פרי שטרן, רואה עצמו כסייבורג, לאחר שהחדיר שבב לכף היד, הוא יקח אותנו אל תוך התהליך הפיזי והמנטלי שעבר. לצידו יואל בוטוויניק וארי בן אריה, יוצרי המגזין ״סף״ ישוחחו על הרעיונות שמבעד לאופק הטכנולוגי דרך מניפסט הסייבורג. האירוע הוא חלק מפרויקט ברוטינה, בשיתוף רשות צעירים, עיריית ירושלים.
30 ביוני | יום חמישי, 17:30-19:00, הדיר – בית הנסן
אוצרת: עומרי בן דור
הפקה: ההווה הבא
30.6 – חמישי
19:00 – לעת עתה
זמן, משך, חפצים וזיכרון חומרי
בהשתתפות בר ירושלמי, איתי כ"ץ, גלית גאון, ואוצרי שבוע העיצוב – טל ארז וענת ספרן
20:00 – מפגש במרחב המאויר של קבוצת piknik
הסלון של גאון חוזר לשבוע העיצוב ירושלים 2022 כרצועת תוכן יומית ומזמין את הקהל לשיחה אינטימית ומעשירה עם יוצרים ומעצבים, אנשי מדע, רוח וטכנולוגיה, שיחד מרחיבים ומעגנים את תכני שבוע העיצוב. הסלון הוא פעולה אוצרותית חוצת דיסציפלינות, שנעה בזמן ובחלל בין הפיזי לדיגיטלי ומפגישה בזמן אמת בין בר החלוף לבין מה שעתיד לבוא. על רקע מנהרת הזמן, בחצר הפנימית של בית הנסן, תארח אוצרת העיצוב גלית גאון את מגלי העבר ומעצבי העתיד של התרבות החזותית המקומית. מדי ערב ייפגשו מציגים ומציגות בשבוע העיצוב עם חוקרות וחוקרים מתחומים מגוונים ויצאו למסע משותף בזמנים שונים.
השנה, הסלון שמח לארח את איגוד מקצועות האנימציה בפינה קבועה מדי ערב, בה יוקרנו סרטים קצרים בזמן אמת ויועלו לחיי נצח בדיגיטל.
המונח ׳זמן תגובה׳ מתייחס למהירות שבה נצפה שינוי התנהגותי כתגובה לגירוי כלשהו. מערכות החישה, הקליטה והעיבוד מפענחות את הגירוי, והמידע נקלט דרך החושים, מקודד בזיכרון ועובר עיבוד קוגניטיבי. בעוד אנו נוטים לייחס מונח זה למערכות אינסטיקטיביות, גם התקשורת של גופנו הפיזי עם המרחב הדיגיטלי המופשט אשר תופס נתח מרכזי מזמננו, מייצרת שיבוש תחושת הזמן והמרחב, ומאתגרת את זמני התגובה שלנו אל טריטוריות חדשות אלו. מיצג זמנתגובה הוא זירת משחק בה האמנים המציגים מאתגרים את תפיסת המציאות והאופן שבו המידע מעובד על ידי הצופים, ומייצרים חוויה של תחושת זמן אלסטית הנעה במישורים מקבילים.
אוצרות: ענבל ראובן, לימור פרץ סמיה
אולגה סטדניוק, דימוי וקוד
דורון נעמה גלפר, אמנית קרמיקה ופרפורמנס
ניר ג׳ייקוב יונסי, סאונד תכנות ואלקטרוניקה