אף כי נדמה לא פעם כי הקולנוע ייסודו בסיפור ליניארי, לעיצוב תפקיד מרכזי בקיפולו של ציר הזמן הקולנועי: עיצוב כתוביות הפתיחה מכניס רמזים מתרימים לעלילה, עיצוב הסט מעיד על סיפור הרקע של הדמויות, תלבושות מבטאות הלך רוח ותקופה ומרחבים מדומיינים שלמים מעוצבים ומוטמעים אל תוך המסך. הזמן, שמביא חידושים טכנולוגיים שמרחיבים את הביטוי העיצובי בסרטים, כורה במקביל את מותו שלו בקולנוע. העריכה איננה לינארית יותר, יום מעוצב ללילה, מבנים מתפוררים ונבנים מחדש, חפצים ותנועה נכתבים אל ומחוץ לתמונה. באירוע ״עיצוב וזמן בקולנוע״ ייבחנו מקומותיהם הן של העיצוב והן של הזמן, וידו של מי על העליונה.
20:30 -New Storytelling for Futuristic Screens
כיצד טכנולוגיה ועיצוב שינו את האופן בו אנו מספרים סיפור לאורך ההיסטוריה? יורם הוניג ידגים מציורי המערות ומדורות השבט ועד היום, ישאל איך אפשר להשאר נאמנים לסטורי טלינג למרות המורכבויות הבאות עם הטכנולוגיה ויציע מבט אל העתיד: מהו המסך העתידי? איך נצרוך חומר ויזואלי? וכיצד נוכל להתכונן לעתיד בלי לוותר על חשיבות התוכן?
יורם הוניג הוא מנהל המיזם לקולנוע ולטלוויזיה בירושלים ב- 14 שנים אחרונות. במסגרת עבודתו, חיבר בין העולם הטכנולוגיה לעולם התוכן להקמת אקו-סיסטם יצירתי בירושלים.
21:15-22:30 שלושה במאים.ות ועורכים.ות בשיחה על שכתוב המציאות והזמן דרך עיצוב הסרט והעריכה ויצירה של מניפולציה רגשית. האם יש דבר כזה עיצוב לסרט דוקומנטרי? מה הבעיה במציאות, החלטות עיצוביות בתקציב ישראלי ועוד .
שירה קלרה וינטר, הדר פרידליך , גלעד ענבר.
בהנחיית: בנימין פרידנברג.
אירועים בשיתוף איגוד העורכים – איגוד מקצועות הפוסט בישראל , איגוד יוצרי הקולנוע בירושלים והמיזם לקולנוע ולטלויזיה בירושלים
בהשתתפות: יורם הוניג, יואב רז, אפי ליפשיץ, הדר פרידליך, שירה קלרה וינטר, גלעד ענבר.
אוצרות: בנימין פרידנברג, נגה בריינס.
הפקה: בני שקלובסקי