כבכל שנה, שבוע העיצוב ירושלים מזמין אקדמיות לעיצוב להגיב לתמה השנתית באמצעות מיצבים ואירועים הנוצרים ו/או מותאמים במיוחד לשבוע העיצוב. השנה התבקשו האקדמיות להגיב לסיזיפיות של תחזוקת היומיום ולמאמץ הבלתי פוסק לתחזק את הקיים. חמש אקדמיות – ארבע בישראל ואחת בסלובקיה – הגיבו בצורה מרחבית, ושתיים אחרות לוקחות חלק באירועים המתרחשים במהלך שבוע העיצוב.
ירושלים היא עיר נצחית. מקום טעון בו מצטלבים עבר, הווה, עתיד. העיר היא מרחב בו הזמן מעצב זהויות חדשות ובו בזמן מעמיד אחרות בסכנת הכחדה. את הזמן ניתן לכמת, להעריך ולמדוד בדרכים רבות; מבליה של חומר, דרך חספוס כפות ידיו של פועל, ועד דיוק תנועת יד בעלת שנים של ניסיון. לבסוף – גם תווי הפנים מסגירים את השלב בו אנו נמצאים במסע הזמן. פרויקט 'השדכן' 2022 עוסק בחיבור בין-זמני: שמונה שידוכים בין בעלי מלאכה בני הגיל השלישי ומעצבים עכשוויים צעירים הולידו סדרה של מוצרים חדשים. תהליך האוצרות החל אמנם כפעולה מכוונת תערוכה, אולם הפך לא פחות ממלאכת איתור, תיעוד ושימור של פועלם של בעלי המלאכה. בשנתיים האחרונות, עם פרוץ מגפת הקורונה, הופנה אור הזרקורים אל אנשי הגיל השלישי; אל בדידותם, פגיעותם ומצוקתם מול המתחולל בעולם. השנה אנו מנסים להפנות זרקור מכיוון אחר, זה שמדגיש ומעצים את החוכמה, היכולת והידע שבכוחם להעביר אלינו – בני הדורות הבאים. פרויקט "השדכן" פועל זו השנה החמישית כיוזמה של שבוע העיצוב ירושלים והאוצר דניאל נחמיאס, שאליו הצטרפה השנה האוצרת גרטל יהודית שיינר. הפרויקט שם לו למטרה לחבר בין בעלי מלאכה מקומיים למעצבים צעירים מירושלים, בניסיון לטוות רשת מקומית של ייצור, כלכלה ויצירתיות. כבכל שנה, מגלה "השדכן" כי כוחו לא רק בתוצרים שהוא מציג, אלא לא פחות, ואולי אף יותר, במה שלא נראה על הפודסט – מפגשים שמפיחים חיים במגזר מקצועי שהולך ונעלם ובמעצבים צעירים המחפשים את זהותם המקומית.
אוצרות: דניאל נחמיאס – סטודיו ZAZ
אוצרות והפקה: גרטל יהודית שיינר – אוניקס הפקות
ע' אוצר: שאדי פרנסיס מג'לטון
צילום שטח, עריכת וידיאו וסטילס: קרן רוזנברג
צילום סטילס סטודיו: עודד אנטמן
מיתוג ועיצוב גרפי: גיל פוזנר – Proper Studio
גפן ימין
טובה פנרי
יעל פרידמן
איתן פוזנר
אסף כהן
שם טוב מר חיים
נעמי חנה שטילמן
יד לקשיש
מגדי נאדר אשהב
אמאל גאמיל חמאדיה סבאח
נעמה להב
חוה קציר
בת-אל הירש
משה קיצלס
ג'ורג'ינה ורפאל עבוד
אריה טמפלהוף
אנו חיים בעולם מהיר, אינטנסיבי ודינמי המביא איתו סוג חדש של התמודדויות עם קשיי היומיום.
במהלך עבודתם המשותפת, מציעים הסטודנטים לצופה, חוויה, אימרסיבית וטוטאלית המונעת על ידי העיצוב, התנועה, הסאונד והאנימציה שיצרו, ומציעה את האפשרות לבחון את המציאות ברת החלוף והלא ממשית תוך התייחסות לשלל הנושאים והאספקטים האישיים איתם כולנו חייבים להתמודד.
מציגים:
סטודנטים בשנה השלישית בקורס ארט דירקשן, בהנחיית המעצבים ירון שין (Jewboy) ורעות פרדו, במרכז האקדמי ויצו חיפה
המרכז האקדמי לעיצוב ולחינוך ויצו חיפה, המחלקה לתקשורת חזותית
קורס בארט דירקשן בהנחיית המעצבים ירון שין (Jewboy) ורעות פרדו, במרכז האקדמי ויצו חיפה