הימלאיה 2.0

בייצור סדרתי, כל פריט זהה לזה שיוצר לפניו ולזה שבא אחריו. הרפטטיביות של התהליכים, התנאים והזמנים של הייצור קריטיים לאחידות פס הייצור. כך גם בטכנולוגיות יציקה – ברוב המקרים התבנית סטטית ואדישה למוצר, כלומר אינה מושפעת ממנו. ואולם, מה קורה כאשר המוצר משפיע על התבנית באותה מידה שהתבנית משפיעה על המוצר? בפרויקט "הימלאיה 2.0" יצר גיל אלדור תבניות מגושי מלח הימלאיה והשתמש בהן שוב שוב ליציקות שוקולד. החום והלחות שנוצרו בתהליך היציקה השפיעו על פס הייצור בשני אופנים: המלח התערבב עם השוקולד הנוזלי והעשיר את טעמו; המלח גרם לשינוי בצורת התבנית כך שכל פריט בפס הייצור שונה מזה שבא אחריו.

 

גיל אלדור