משמעות המושג "שׁוֹקוּיו" ביפנית הוא "אכיל״, והוא מתייחס באופן נרחב להזנת החיים ולחיוניות.תקופת הקורונה האיצה את תעשיית המשלוחים וגרמה לעלייה בשימוש בפריטים חד-פעמיים מפלסטיק, ההופכים במהירות ממוצר שימושי לפסולת הגורמת לנזק סביבתי משמעותי. הפסולת גודשת את המטמנות, מייקרת את פינוי האשפה ומזהמת את הים, שטחים פתוחים והמרחב הציבורי. הצריכה הביתית של כלי פלסטיק חד-פעמיים בישראל גבוהה במיוחד: 7.5 ק"ג לנפש בשנה בממוצע, פי חמישה מהצריכה באירופה. ׳שׁוֹקוּיו׳ מציע פתרון פשוט לבעיה: כלים אכילים שהשימוש בהם מוגבל בזמן. הכלים עשויים מאצות נורי ומדפי אורז, המתאימים למנות אסיאתיות וטעמם משתלב עם טעמי המנה. כך הם הופכים לחלק מהארוחה, ובתום השימוש מותירים אפס פסולת, הלכה למעשה.
דפנה נועם, מאי קסירר, דידי רגב